Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

3ril06di 47 0На днешното си заседание в пълен състав Св. Синод на БПЦ е излязъл с официална позиция относно провеждането на гей-парад в София на 9 юни. Синодните архиереи изразяват категоричното си несъгласие за допускането на подобна „демонстрация на греха“ и призовават да не се участва в нея.

Ето и пълния текст на изявлението:

Във връзка с обявения гей-парад в София на 9 юни 2018 г. Св. Синод на Българската православна църква и тази година изразява своята принципна и непроменена позиция на категорично несъгласие за провеждането на парада и на отеческа загриженост и призив към благочестие и неучастие в такава демонстрация на греха.

Зачитайки свободата на волята, светата Православна църква отново се обръща към своите чеда, братя и сестри и с обич им напомня, че свободата е отговорност, и че истински свободният човек, ако поиска, може да се освободи от греха с помощта на Бога и на ближния в лоното на св. Православна църква.

Всяка човешка душа е по-ценна от целия свят, затова Св. Синод припомня, че Бог не иска смъртта на грешника, но да се отвърне той от пътя на злото и греха и да бъде жив (Йез. 33:11).


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/ux8h3 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.