Мобилно меню

4.4285714285714 1 1 1 1 1 Rating 4.43 (7 Votes)
Вчера кандидатът за президентът на "Атака" Волен Сидеров се срещна с Варнеския и Великопреславски митрополит Кирил в Синодната палата. В началото на срещата Сидеров е заявил, че искал да запознае митрополит Кирил с политическите идеи на партията.

"Св. Синод приема всички, които пожелаят. Църквата е надпартийна и приема всички нейни чада", каза от своя страна архиереят в отговор на въпрос, защо се среща само с "Атака", а не и с други политически партии. Митрополит Кирил обясни, че и други кандидатпрезиденти са искали среща със Св. Синод и съответно са били приемани. На срещата са присъствали и кандидатът за вицепрезидент Павел Шопов, както и евронаблюдателят Димитър Стоянов.

"Посещението ни в Св. Синод не е политическа среща. Това е среща на добра воля," каза след срещата лидерът на "Атака". Сидеров обясни, че е запознал Св. Синод със законопроектите, които партията подготвя да внесе в Народното събрание. Единият е за отмяна на национализацията на имотите на Българската църква, за да се върнат имотите с еднократен акт, а не както е ставало досега, чрез съдебни дела. "Това може да се преодолее с еднократен акт на Народното събрание и ние ще предложим законопроекта, когато имаме възможност за това", посочи Сидеров.

От "Атака" настояват още вероучението да бъде въведено в българските училища. По думите на Сидеров вероучението е занемарено и ако не бъде въведено в училищата, насилието сред децата там щяло да се увеличи.

По време на срещата със Св. Синод от "Атака" са обсъдили и възможността в Конституцията да бъде въведен текст, че България е православна държава, без това да засяга свободата на вероизповедание наостаналите общности в страната. "Ние сме идвали и преди на срещи в Светия Синод и ще идваме и в бъдеще", категоричен беше Сидеров.

Източник: Агенция Фокус

Вижте също:
Атака на БПЦ

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33fcw 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]