Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (21 Votes)

phpqv6zqt 800x Вчера и днес доброволци помагат за разчистването на изгорялата част от приюта на о. Иван в Нови хан. Там възникна пожар в новогодишната нощ, който беше потушен без да вземе жертви. Мотористи от София вчера са участвали в изнасянето на изгорелите мебели и покъщнина в дома за сираци. Днес нови доброволци са се присъединили, за да разчистят отломките. Хора от цялата страна и чужбина се отзоваха на призива за помощ на архим. Иван, който сподели, че ще са необходими поне 50 000 лв., за да бъде възстановена тази част от дома.

Публикуваме сметката, на която могат да се изпращат дарения, както и допълнителни данни, поискани от дарители в чужбина:

Дом за сираци „Св. Николай“ при храм „Св. Троица“,

Банкова сметка: UNI CREDIT BULBANK,клон Елин Пелин IBAN: BG72UNCR 96601000411600, BIC: UNCRBGSF

Титуляр на сметката: о. Иван Иванов.

Средства могат да се превеждат и чрез е-pay: Подкрепи!

Дарения в натура могат да се носят на място в дома в Нови Хан или да се изпращат с куриер. Адресът е: Дом за сираци „Св. Николай“ при манастир „Св. Троица“ ул. „Търнава“ № 21 А, с. Нови Хан п.к. 2110, община Елин Пелин.

Домът на о. Иван в Нови хан осигурява подслон и храна на хора, останали без подкрепа и надежда. Свещеникът приютява самотни майки и ги подкрепя да се грижат за децата си. Част от населяващите дома в Нови хан бяха преместени в ремонтирани къщи в ломското село Якимово. О. Иван и синът му безвъзмездно са се посветили на грижата за тези хора и им помагат да започнат живота си наново. 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uadk3 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.