Мобилно меню

4.75 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (32 Votes)

28 edvvrjПравителството отпуска 310 000 лв. за ремонт на Бачковския манастир, съобщи Дир.бг. Това каза в началото на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов и добави: „Като дойдат празници, виждате какви колони от стотици хиляди миряни отиват там. Игуменът помоли да се ремонтира църквата“, заяви Борисов.

Точката беше заложена като 37-а в дневния ред на министрите, но беше изтеглена като първа.

Игуменът на Бачковския манастир архимандрит Симон коментира, че това е втората помощ, която премиерът му отпуска. Той подари на министър-председателя копие на чудотворната икона, която Борисов прие и целуна. А архимандрит Симон обясни, че това е третото официално копие, което излиза от манастира. По думите му, едно има в Грузинската църква, а второто е в Берлин. Той изрази надежда, че с това копие св. Богородица ще бди над Министерски съвет и му пожела винаги да взимат добри и разумни решения.

През лятото Борисов обяви, че отпускат 500 хиляди на Троянския манастир, а по решение на парламента дългогодишната субсидия на Рилския манастир беше преди това разделена между трите манастира. Така на практика най-големият български манастир остава ощетен от действията на управляващите.

Снимка: БТА


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u3y4c 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.