Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

1111Софийска митрополия отправи благодарност към всички, подкрепили нейната инициатива за закупуването на автоматичен хематологичен анализатор с петдеференциално броене на кръвни клетки за нуждите на Клиниката по детска онкохематология в УМБАЛ „Царица Йоанна“. Техниката вече е предадена на болницата и тя ще улесни работата и ще подобри точността на резултатите от кръвните изследвания на малките пациенти.

Сред дарителите е и Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, който дари цялата премия в размер на 10 000 долара, с която беше отличен от Фонда за единство на православните народи. Епархийският съвет също отпусна 20 000 лева от бюджета на митрополията за нуждите на дарителската кампания. От митрополията поименно благодарят на всички други дарители и се надяват тяхната подкрепа за дейността на отдела „Милосърдие и благотворителност“ да продължи и занапред.

Припомняме, че в средата на тази година в Софийска митрополия беше създаден социален отдел, който да подкрепя милосърдната дейност, развивана в софийските енории, както и да организира нови инициативи в епархията. Засега няма информация какви дейности и нови инициативи планира да проведе отделът след приключването на тази акция. Християните в София посрещнаха с надежда новината за активизирането на социалната дейност в Софийска епархия и затова очакват от митрополията да обяви конкретните дейности, както и каузите, които ще подкрепи през следващата година.

Още едно дарение за детската онкохематология под формата на три инфузоматни помпи за регулиране на вливките ще бъде направено утре от Ловчанския митр. Гавриил в качеството му на председател на Културно-просветния отдел на Св. Синод. Дарението е събрано в рамките на кампанията „Деца рисуват за деца“, инициирана от отдела, чрез продажба на детски рисунки във фойето на известен столичен хотел.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u3yh3 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.