Мобилно меню

4.8518518518519 1 1 1 1 1 Rating 4.85 (27 Votes)

640 420 mitropolit grigorij i kmet kamenovНа 26 юни Врачанска митрополия и Община Враца организират кръгла маса, посветена на проблема с наркоманията по повод Световния ден за борба с наркоманиите. В църквата "Св. Николай" Врачанският митрополит Григорий ще отслужи молебен пред иконата на Божията майка "Неупиваема чаша", след което двамата с кмета на града Калин Каменов ще открият Кръглата маса с мотото "Изход има" в конферентната зала на Търговско-промишлената палата.

В дискусията ще вземат участие духовници и специалисти от цялата страна. Протойерей Михаил Манев ще представи дейността на Православния център за духовно обгрижване на наркозависими "Св. Боян Енравота" във Варна. В дискусията ще се включи и мъж, който е преминал терапията в този център и е преодолял своята зависимост. Иконом Кирил Дидов от църквата "Св. апостоли Петър и Павел" в София ще сподели своя опит за пастирска помощ към родителите на младежи със зависимости, а Врачанският свещеник Димитър Митев ще разкаже за работата си със затворниците и превенцията сред тях срещу употребата на алкохол и опиати. Ик. Андон Шавулев от храма "Въведение Богородично" в Благоевград ще говори за ролята на спорта като превенция срещу различните зависимости. Свещеникът, който е бивш треньор по бокс, вече години наред тренира младежи в боксовата зала в Благоевград.

Експертите Стела Борисова, Ивайла Ангелова и Ирина Витанова от Превантивно-информационния център във Враца ще представят дейността си по предпазване на ученици от зависимости. Участие в дискусиите ще вземат също училищни психолози, здравни работници, младежки медиатори, членове на обществените съвети към училищата и др.

По информация на регионалното издание "Зов"


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wcqwc 

Разпространяване на статията: