Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (9 Votes)

20Днес след кратко, но тежко боледуване е починал Ангел п. Александров Лазаров, дългогодишен секретар на Неврокопска митрополия по времето на митрополит Пимен и няколко години след това.

Ангел е роден през 1943 г. като син на видния благоевградски свещеник Александър Лазаров. През 1958 г. постъпи в Софийската духовна семинария "Св. Иван Рилски" на гара Черепиш, Врачанско, а след военната служба завърши и Духовната академия "Св. Климент Охридски" в София. Скоро след това беше назначен за секретар на Неврокопска митрополия. На тази служба премина целият му трудов живот. По време на разкола той застана на страната на своя митрополит, а след смъртта му и при честите смени на разколническите "неврокопски митрополити" в Благоевград Ангел Лазаров продължи да заема този пост. Но през 2003 г. се пенсионира и напусна средите на разколниците, проявявайки вече лоялност към каноничните архиерии на епархията - приснопаметния митрополит Натанаил и нинездравстващия митр. Серафим; от своя страна те се отнесоха с него с отеческа любов в Христос, която е дълготърпелива, пълна с благост, всичко прощава (1 Кор. 13 гл.).

Ангел вероятно не е знаел за напредналата коварна болест, която стана причина преди няколко седмици той да катастрофира с автомобила си заради загубване на съзнание по време на път. Тогава в болницата лекарите са установили заболяването и положиха усилия да го лекуват, но явно вече е било доста късно. Неговата съпруга, която е с медицинско образование, беше неотлъчно до него през тези тежки седмици на голямо страдание. От брака си те имат дъщеря, която от години живее в САЩ.

Бог да прости своя раб Ангел и да го помилва!

Тялото на покойния Ангел Лазаров ще бъде изложено за поклонение от 12 часа в неделя, 22 ноември, в църквата "Свето Преображение" на старите градски гробища в Благоевград, където от 13 ч. ще се извърши и опелото.

Коментари   

0 #3 Отец Д.Димитров 30-11--0001 02:00
Бог да го прости!
Вечна и блаженна памет!
Съболезнования на близките.
Цитиране
0 #2 Иван Димитров 30-11--0001 02:00
Бог да го прости!
Цитиране
0 #1 Шивачев,Любомир-Нюренберг 30-11--0001 02:00
Бог да те прости и вечна памят.
С тъга,в скръб посрештам тази новина.Моя мил съученик,моя приятел Ани е починал.На 08.11.на Арах****** ден се обадих за да му честитя имения му ден.Съпругата му Нели ми каза, че той не е добре и не ми го дава да говорим.
Загубих един истински приятел,съученик от семинарията,но неговата духовитост,неговия хумор ще останат винаги в спомените ми.
Съжалявам много че не можах да присъствам днес 22.11.2015 на поклонението и опелото му,разтоянието което ни дели не е малко.Но със запалена свещ с мисли и спомени за мого години прекарани заедно бях душевно в Благоевград при теб и семейството ти Ани.
Щастлив съм че се видяхме миналта година в Рилския манастир послучай 50 годишнината от завършването ни на семинарията.И така ще те запомня от нашето последно виждане,усмихнат ,весел и с майтапите ти.
Скъпи Нели и Деси приемете от мен и Криста нашите съболезнования.И ние сме в скръб с вас
Цитиране

Добавете коментар


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9qr9k 

Разпространяване на статията: