Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)

IMG 20151121_113531Празнична света литургия днес беше отслужена в столичния храм „Въведение Богородично“, който се намира в кв. Дружба 1 (до езерото) и който е единственият столичен храм, наречен на този празник. По време на тържествената служба, оглавена от двама от общо четиримата енорийски свещеници, малката църква беше изпълнена с множество християни, дошли да отдадат почит към Пресвета Богородица. На клира група певци изпълняваха тържествените песнопения. В края на литургията почти всички от присъстващите миряни приеха свето Причастие. И до следобедните часове църквата е изпълнена с хора, дошли от различни краища на града, за да се поклонят на светата майка Божия. 

В навечерието на храмовия празник вечерното служение в храм "Въведение Богородично" беше оглавено от Браницкия епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит. Участие в службата взеха още ставроф. ик. Ангел Ангелов, председател на столичния храм "Св. София" и протосингел на Софийска митрополия, както и свещенството на храма начело с председателя ик. Христо Пудин. В своето обръщение към богомолците еп. Григорий припомни, че голямата прослава, която отдаваме на Божията майка е, защото чрез нея Бог е изпратил спасението на човечеството и затова честваме всички важни събития в нейния живот, както е и денят, в който е била въведена от нейните родители в Соломоновия храм. След това владиката припомни, че не случайно светата Църква е обявила именно празника на Богородичното Въведение за Ден на християнското семейство и православната младеж, защото семейството на Божията майка е пример за истинското християнско семейство, в което децата трябва да се възпитават в добродетелен живот, така че да обикнат Бога и ближните и да живеят за радост на своите родители и за спасение на душите си. 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9qrha 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]