Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (10 Votes)

Гневът на БлагочестиетоДo 1 април всички, поръчали по интернет книгата с карикатура на Благо Мегалов  „Свещица пред вечния огън“, ще я получат без да плащат цената за доставка и с 20 % отстъпка която дава онлайн книжарница Sokrat.bg. Така вместо 13 лв. за книгата и цената за доставка, ще я получите за 10,40 лв. Книгата можете да поръчате [тук].

Обновление от 1 април: отстъпката в цената приключи вчера, но днес имате последен шанс да си спестите разходите за доставка на книгата. Крайната цена вече е 13.00 лв. 

Обновление от 2 април - промоцията приключи вчера. Въпреки това електронната книжарница sokrat.bg представлява  най-изгодният в момента начин книгата да бъде закупена  извън София, тъй като цената за доставка по куриер е сравнително по-добра, вижте [тук].

Преди по-малко от месец на бял свят се появи сборника на нашия карикатурист Благо Мегалов, който съдържа 266 карикатури, някои съвсем нови, други - публикувани в Двери. Те са подредени в 20 глави: „Разкошна аскетика”, „Пусти пости”, „Празнично циклене”, „Архонти и мейкъри”, „Радуйся, Радка, на забрадка”, „Мирски предания”, „Издънземни” и други. В сборника се появяват някои нови теми и рисунки, а част от останалите са преработени.

Рисунките на Благо Мегалов не са обикновени карикатури, те са богословие в щрих, което е едно уникално явление в православния свят. Те предизвикват не само смях, но и възхищение от таланта на автора, който с изразните средства на карикатурата разкрива дълбоки духовни проблеми и богословски истини. И както пише самият карикатурист за себе си: Благо Мегалов не е смехотворец. Той е блажен като плачещ, понеже винаги му се плаче, когато рисува карикатурите от църковния ни живот. А който се е смял, грехът си е негов!“

Книгата излиза с благословението на автора, който е свещеник. Всички права върху съдържанието на изданието са запазени вовеки!

Изданието се продава и в столичната книжарница „Български книжици“ на ул. Аксаков № 10.

Вижте също:

Мега-отстъпката за Благо Мегалов до първи април: [тук].


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9xqp3 

Разпространяване на статията: