Мобилно меню

4.7777777777778 1 1 1 1 1 Rating 4.78 (18 Votes)

Clipboard013332Днес в Административния съд в Благоевград започна делото срещу неправомерното изграждане на хотелски комплекс от пред вратите на хаджидимовския манастир "Свети Георги". Собственик на строителния обект е дъщерята на кмета на Хаджидимово Людмил Терзиев, който днес не се яви в съда, съобщава Дарик. В съдебната зала за даване на показания дойде лично Неврокопският митрополит Натанаил заедно с йеродякон Теофил (Андреев).

Поради неспазени срокове за запознаване на страните с доказателствения материал, събран по административния процес, делото беше отложено за месец февруари.

"Земята, върху която е построен този увеселителен обект, е била манастирска до национализацията. В днешни дни е придобита от частно лице чрез лъжесвидетелстване. Искаме да запазим светата обител и настояваме хотелът да бъде премахнат. Като граждани търсим правосъдие, но разчитаме и на Божието провидение", каза в интервю за Дарик митрополит Натанаил.

Казусът с хотела, направен с европейски пари от Катерина Терзиева, беше внесен за разследване в антикорупционната парламентарна комисия, чийто председател е Яне Янев.

"Дъщерята на кмета Людмил Терзиев - Катерина, в качеството си на едноличен търговец, е построила хотела за пет месеца и на нощни фарове, а компетентните институции в Благоевградско са проспали строителството. Получихме сигнал в ресорната комисия в Народното събрание от игумена на манастира Теофил Андреев. Теренът, върху който кметската дъщеря е изградила хотелския комплекс, е преотреден от земеделска земя със заповед, издадена от градоначалника Терзиев. По документи имотът е собственост на Атанас Василев Воденичаров, който го придобил под формата на давностно владение", каза Яне Янев пред Дарик.

"Около хотелския комплекс има и незаконен частен зоопарк. Там са затворени защитени от закона животински екземпляри", информира неотдавна Янев.

В интернет има подписка срещу строежа на хотелския комплекст в непосредствена близост до манастира. В нея за по-малко от месец са се подписали над 2 000 човека.

Снимка: Дарик


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/ad3rk 

Разпространяване на статията: