Мобилно меню

4.7333333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.73 (45 Votes)
събирането на маннаТака пише в правителствения сайт. Но не манна от небето (де да можеше!), а земна манна, изтичаща от гробницата на св. Николай Мирликийски в италианския пристанищен град Бари, били донесли по искане на премиера Бойко Борисов правителствени служители и на Никулден той щял да я раздава на сливенската владика и на новостроящ се храм в морския ни град Бургас.

След създадената от висши правителствени служители и умело използвана за търговски цели марка „мощи на св. Йоан Кръстител”, дето чак Путин им се поклони, щом му бяха доставени на крака (когато църковници лъжливо обявиха, че ги донесли в София зарад бедния българския народ), сега в тази криза наистина манната (макар и земна) звучи някак привлекателно-утешително, чак засищащо. Ето, бащиците ББ и БД се грижат за народа все пак. Само едната случайност (макар че богословите твърдо смятат, че случайности няма) поставя раздаването на манната по време след приемането на обезкуражителния за бедни и стари хора държавен хесап (тур. сметка=бюджет) за 2011 г.

А съвсем, ама съвсем отделен въпрос е, че това, което благонамереният ни премиер е поискал в Италия на 24 май и което са му пратили братята-католици, не е манна, а миро; миро и никаква манна, затова и св. Николай се нарича „мироточиви”, понеже от мощите му изтича миро, а не манна. Това пък, дето в правителствения сайт за написали, че донесеното било мощи, това вече го отдаваме на мощетърговските настроения на някои (само) министри, дето собствените им мощи явно не им стигат, та почна да им се привижда и манна…

Бари-Бургас-Бойко-Борисов-Божидар Димитров са все с „б”, при това главно. Но значи ли това, че бедният българският народ (също с „б”, но малко!) блее? (тук големината няма значение!)

За да не ни обвините в политически пристрастия, даваме ви и линка към правителствения сайт (тук). Защото вие, бедни читатели, сте разумни хора. И вярвате на Бога, а не на човеци, както и ние.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3pcdc 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Видях мрежите, които врагът разстилаше над света, и рекох с въздишка: „Какво може да премине неуловимо през тези мрежи?“. Тогава чух глас, който ми рече: „Смирението“.

Св. Антоний Велики