Мобилно меню

4.5897435897436 1 1 1 1 1 Rating 4.59 (39 Votes)
Прямотата е добро качество. Особено когато се прилага от политически мъже, където тя е рядкост (освен когато говорят един за/срещу друг!). Затова много се понрави казаното от министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков на 15 ноември, че докарването в София на реликвите, обявени от родни учени за мощи на св. Йоан Кръстител, и поклонението на руския премиер Владимир Путин пред тях било специално замислен ход на българското правителство. "Представете си снимката с Путин пред мощите в руските медии какво означават за руските туристи, които посещават българското Черноморие. Това беше специално замислено от нас", каза Трайков пред Нова телевизия. А мощите, както знаем, бяха докарани от Созопол в София в петък, 12 ноември, вечерта, точно преди визитата на руския премиер Путин в събота. След като приключи деловите разговори за енергетиката, Путин посети катедралата "Св. Александър Невски" да се поклони пред мощите. За целта там присъства и Българският патриарх Максим. 

След това пояснение на правителствения ход един находчив форумец направи много конструктивно предложение: „След това блестящо хрумване на Божо Димитров той може да поеме и бъдещата Национална агенция за мощите и светците”. Отделен въпрос е колко се хулят и мощите, които, ако не са на св. Йоан Кръстител, поне са на някой друг светец. 

За да не остане по-назад от Трайков, в същия ден, 15 ноември, безпортфейлният му колега Б. Димитров заяви пред поклонници в Зографския манастир, че българите сме прекалявали с тия Западни покрайнини. В крайна сметка това били трийсетина километра каменисти чукари – какво толкова пищим за тях?! От кумова срама той поне не каза това и за белокаменния Зографски манастир, пред чиито порти министърът пушеше на воля, вместо да седи в отеснелия от поклонници храм…


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3pc4p 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...
Човек може да изглежда мълчалив, но ако сърцето му осъжда другите, то той бърбори неспирно; друг обаче може да говори от сутрин до вечер и все пак да бъде истински мълчалив, т. е. да не казва нищо безполезно.
Авва Пимен