Мобилно меню

4.9473684210526 1 1 1 1 1 Rating 4.95 (95 Votes)
_1Чете човек за „подвизите” на 2-3 клирика на Българската православна църква и се чуди: това духовници ли са наистина? И ако отговорът ще е „да”, тогава какво им е духовното? Та това са си чиста проба мошеници, само че в расо. Тогава комунизмът или Държавна сигурност ли са пак виновни, че сред поместните православни църкви нашата Църква се оказва на последно място по всички показатели? В другите страни с православни църкви нямаше ли комунизъм, нямаше ли държавна сигурност? И нормално ли е духовници като наскоро починалия архим. Назарий да бъдат не просто неглижирани, но дори преследвани, а клирици с нашумели имена да бъдат покровителствани? Как става така, че едни клирици, дето не ги искат никъде, бива назначавани в най-първите храмове, та чак в синодната канцелария? Не знам, дали в Дания има нещо гнило, но се чуди човек, кое е здравото у нас! Въпросните клирици - за щастие много малка, но ноторно известна групичка, нещо като престъпен клан! - правят всякакви безобразия (не намекваме нищо за сексуални ориентации и подобни): сплетничат, фалшифицират документи, по които се уволняват митрополити(!), светотатстват най-безочливо, извършват дела, които са си чиста симония. И забележете: всичко това е документирано доказано, но никой не взима отношение. То се знае, кой трябва да вземе отношение. То се вижда, че в този раз-колективен орган въпросните клирици имат своите могъщи покровители (сега няма да гадаем защо). Само не се знае, с какво право тези клирици някои ги наричат духовници!


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3krx3 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...
Всеки ден вие полагате грижи за тялото си, за да го запазите в добро състояние; по същия начин трябва да храните ежедневно сърцето си с добри дела; тялото ви живее с храна, а духът – с добри дела; не отказвайте на душата си, която ще живее вечно, онова, което давате на тленното си тялото.
Св. Григорий Велики