Мобилно меню

4.625 1 1 1 1 1 Rating 4.63 (32 Votes)

Deesis Pantocrator closeupСлава на Бога за всичко!

Ние, членовете на Инициативния комитет, създаден с цел да се иска преразглеждането на решението за епископската хиротония на архимандрит Дионисий (Мишев), от дълбината на сърцата си благодарим на Бога, че ни удостои заедно със Светейшия Български патриарх Неофит и Високопреосвещените митрополити да съпреживеем радостта от възтържествуването на Божията правда и съхраняването на църковния  ред.

Благодарим на Негово Светейшество, че със съборната братска подкрепа на Св. Синод взе решение, което е в съответствие с духа на светоотеческата ни Православна вяра. Дълбоко убедени сме, че това решение не само съхрани църковния мир, но и ще допринесе за благото и доброто на нашата св. Църква.

Благодарим на Светейшия Български патриарх Неофит за ценния духовен архипастирски пример. Пример, който ни задължава да му подражаваме в мъдростта, смирението и любовта.

Отправяме гореща молба към всички духовници в родната ни Православна църква, които милеят за нея и за нейното единство, и особено духовниците в пределите на Софийска епархия, да организират в неделя, 14 декември, благодарствен молебен в своите енорийски храмове за проявената от Бога милост и грижа за светата ни Църква, като не допусна да бъде нарушено нейното единство и чистота.

Нека всички „с едно сърце и с едни уста” да се помолим за мирен, благоденствен и пълноценен духовен живот в БПЦ и за здравето и многолетието на Светейшия Български патриарх Неофит и Високопреосвещените митрополити от Св. Синод.

Пожелаваме на всички светли Рождественски празници!

Членове на Инициативния комитет: д-р Велеслав Малев, Петя Декова, Димитър Спасов, Венцислав Каравълчев, адвокат Мина Константинова, Момчил Методиев, Тони Николов, Михаил Шиндаров и др.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9d9yc 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Гледай да имаш милост към всички, защото чрез милостта човек намира дръзновение да говори с Бога.

Авва Памб