Мобилно меню

4.8333333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.83 (24 Votes)
P1030639.JPGДобре познат битовизъм - прибираш се вкъщи, пощенската кутия препълнена с разни фактури, писма, рекламни материали, визитки на ключари, шивачи и агенти на недвижими имоти. Вземаш ги набързо, сортираш, ненужното в коша, фактурите те натъжават и т. нат. Тази вечер измежду всички тези цветни хартийки изпадна една иконичка – от онези малките, които се продават на всяка църковна сергия и свещенослужителите щедро раздават срещу едно ръкоцелуване. Като видиш такава, смачкана или надраскана, се колебаеш дали да я изгориш, или от едното благочестие и страхопочитание да я бутнеш в някоя дебела книга, уж за да се поизправи, но със скритото намерение просто да я забравиш там. Та тази вечер в нашата пощенска кутия имаше такава иконка – „Иисус Христос в Гетсиманската градина”. Изпадна в краката ми, когато вземах разните неща от пощенската кутията. Погледнах иконата и докато се чудех, какво да я правя (според вариантите, описани по-горе), видях на гърба надпис/печат: о. Георги – 089891481*.

P1030638.JPGСвещеници с името Георги има много, някои от тях познавам, други - не. Но този определено е по-различен, църковен екзот. Слага пред името си отец, като по този начин предопределя отношението към себе си, като към баща/бащица. Няма не искам – той е отецът!!! Телефонният номер на о. Георги също е интересен – с една цифра по-малко. Звездичката накрая не е опит за прикриването на номера, като на участник в телевизионна игра или на печеливш от лотарията, а лош печат – последната цифра не се чете. Е, не е толкова страшно, има десет възможности (0-9). Който иска о. Георги, ще си направи усилието да набере няколко номера. Той как си е направил труда да отпечата иконки, да си сложи името и телефонния номер на тях, да ги напуска в пощенските кутии на хората.

Всъщност, зачудих се какво е посланието на свещеник Георги с тази иконичка и многото допълнителна работа, която е свършил? Като се има предвид, че така се рекламират услуги, дали не става дума за душегрижие по домовете. Защо не?! Новото време си иска своето и някои чудаци са готови да му го дадат. На печелившите, честито!


Обновление от редакцията на Двери БГ: Установихме, че  споменатият в статията о. Георги е бивш свещеник Георги Гелеменов,   "труженик" в "бизнеса" на  развалянето на магии срещу заплащане и популярен след българските окултисти. Една от "услугите", които предлага, е тройният Киприянов молебен, който бил  "негово собствено ноу-хау" и който струвал "символичните" 75 лева. Редовните читатели на сайта ни вече познават това лице от материала ни:  [Следите на измамата yasnovidstvo.com водят към бивш свещ. Гелеменов и журналиста Г. Календеров]


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/kq6p3 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Както кормчията зове ветровете и подмятаният от бурите моряк отправя взор към дома, така и времето те зове при Бога; като воин Божи бъди трезв – залогът е безсмъртие и живот вечен.

Св. Игнатий Богоносец