Мобилно меню

4.8888888888889 1 1 1 1 1 Rating 4.89 (27 Votes)
1_11.jpgИдиотите не са тези, към които е изпратен въпросът. Идиоти са самите изпращачи на въпроса. Колкото и изпращачите да си мислят, че пращат въпросите си на идиоти, които ще им се вържат да пратят ес-ем-ес за шейсет стотинки. Те, изпращачите, може да си мислят много неща. Но фактите са си факти. По-идиотско съобщение едва ли би могло да се съчини. Талант е това, вдъхновение. Получих го на мобилния си на 10 септември 2010 г. Запазил съм оригиналния вид, спестил съм само марката и телефонния номер:

„Vkliuchi se SEGA i oshte dnes mozhe da imash 42 '' Plazma ... ! Kazhi ni v Sozopol otkriha moshtite na Yoan Krastitel (1) ili Yuda (2)? Izprati 1 ili 2 na ... / 0,60 lv.“

Не изтрих съобщението и не се обадих на оператора, както правя обикновено. Когато ме спамят, вдигам скандал по телефона и има ефект, спаменето спира. А тази сим-карта беше нова и това съобщение си го запазих. То е толкова показателно за времето, в което живеем, за нравите и особеностите на днешните разумни същества, населяващи планетата. Сили и вдъхновение не ми достигат да направя пълен анализ на тези изречения. Абсурдно е всичко в него. Като почнеш от шльокавицата, на която Ъ се предава с А и от „кръст“ се получава „краста“, и свършиш с налудничавата идея някой някъде да издирва и слави мощите на Юда. То зависи и за кой Юда става дума. Предполага се, че за Искариот. Обзалагам се, че и на Божидар Димитров не е хрумвала такава идея. Би било много фьешън да се похвалим пред света с останки от предателя на Христос.

Фактът, че ползват за комерсиални цели по този долен, пошъл и идиотски начин името на св. Йоан Предтеча, говори достатъчно сам по себе си. И няма нужда от анализи. Това е самото самодостатъчно, глупост връз глупост натрупана, издаваща дълбоки психически проблеми. Представяте ли си какво ни предлагат тези хора – да имаме 42-инчова плазма!!! Какво тук значи някаква си вяра и някаква си любов, и някакво си спасение?!... Момчета и момичета, как сте живели досега без 42-инчова плазма? И изобщо живели ли сте вие или само сте си въобразявали, че живеете без този предмет? Нима сте можели да усетите пълнотата на битието си, присъствието на Бога и вечността наоколо, без да сте се вцепенили от зяпане в плазмата? И в края на краищата, какво ще остане от вас, от вашата душа и можете ли вие да се наречете достойни човеци, ако не сте гледали, как животът преминава покрай вас върху плазмата? От 42 инча. Цяла стена. Заживявате пред нея и в един момент се оказвате вътре в нея. Влизате в матрицата, без право да излезете. Сраствате се с шоуто като едни истински зомбаювци, спомняте ли си доктор Злобюл?

Без плазма сте заникъде, запомнете го. Как примерно без плазма ще усетите величието на онези двама лигльовци, дето не се посвениха да имитират с външния си вид светите Кирил и Методий? Че се направиха на Маркс и Енгелс не ме вълнува. Но че имитираха светиите, извиква у мен погнуса, не болка, не възмущение, а само погнуса от блудкаша. Да не би да са си мислели, че ще шокират някого? Мен вече нищо не може да ме шокира. Но виж, без да искам, докато минавам по улицата, да видя билборд с изобразен такъв блудкаш – ами няма начин, гнусно ми става. Чак да му се доповръща на човек. Може да сме си сложили защитните покрития, може да сме претръпнали и хванали мазол от виждане на толкова много мръсни неща, но количествените натрупвания водят до качествени изменения и в един момент не се издържа. Прелива. Прелива като плазмата от съобщението. Телефонът ми, че е предмет, се гнуси от такива съобщения, какво остава за мен...

То това е целта им – да ви превърнат в плазма. В плазмодии. В инертна маса без лице и личност. В ситно смляна храна за дявола и бесовете. Те обичат ситно смляната безвкусна лапачка, полуфабрикат, пълен с консерванти. Всеки има право да бъде глупав, колкото си поиска, и аз няма да отнемам това право на телевизионните водещи и изпращачите на ес-ем-еси. Само се моля никой да не смята за смешно шоуто на онези и никой да не изпрати шейсет стотинки на мобилния оператор. Хей, вие, водещите на шоуто и изпращачите на съобщения, сега за отмъщение и аз ще ви задам един въпрос. Отговорете ми правилно и нищо няма да спечелите. Нито плазма, нито кръвна плазма, нито дори банка глюкоза за венозно лечение от умопомрачение. Отговорете ми на въпроса:

Това, че изпращаме идиотски съобщения и че имитираме светии, свидетелства:

а) че сме тъповати, но много алчни;

б) че няма как да разберем думата „святост“;

в) че не знаем какви ги вършим и напоследък не сме на себе си.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/kquck 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Накажи душата си с мисълта за смъртта и като си спомняш за Иисус Христос, събери разсеяния си ум!
Св. Филотей Синаит