Мобилно меню

3.8 1 1 1 1 1 Rating 3.80 (15 Votes)
MM.jpgСайтът, който може да бъде открит на адрес http://www.overcoming-x.ru, започва с думите: “Ако смяташ, че си гей – ти си мой ближен и аз се моля за теб. При нас можеш да откриеш разбиране и истинско приятелство. Ако си християнин – ти си ми брат. Ние сме открити един за друг.”

Уебпроектът е разработен от група руски православни християни (сред тях има свещеник и психиатър), които са убедени, че единственият лек за хомосексуализма, както и за всяка друга греховна страст, е светото Православие.

В сайта са публикувани текстове на свети отци, православни духовници, психиатри, както и на хора, желаещи да се справят с този проблем. Повечето от тези автори са единодушни, че Кръщението, Изповедта, Покаянието и Причастието са единственото, познато средство, което може да помогне на хомосексуалистите да се променят, сгряни от безграничната Божия любов. Има и форум, в който може да се споделя всякакъв опит, включително и пастирски, от борбата с хомосексуализма. Св. ап. Павел разглежда хомосексуализма като една от формите на идолопоклонство на душата, забравила Бога (Римл. 1:21-27).

Ето защо, за да помогне на своя ближен да се излекува от това тежко заболяване на душата, православният християнин е длъжен с молитва и с човешка топлота да го накара да се почувства част от новото човечество, преобразено и обновено след саможертвата и Възкресението на Христос.

Членовете на екипа вярват, че отхвърлянето и заклеймяването не могат да бъдат достойна християнска позиция, когато хиляди души в наши дни стават жертва на тази страст. Не бива да си затваряме очите пред факта, че навсякъде около нас, включително и в Църквата има хомосексуалисти.

Посланието на този православен сайт е, че, ако презираме тези хора и страним от тях, с това само увеличаваме страданието им, допринасяме за понататъшното им затъване в бездната на греха и осъждаме себе си. Вместо това трябва да ги окуражим да не униват по трудния път на борбата със страстите и похотите и неизменно, не само с думи, но и с дела, да им напомняме думите на св. ап. Павел: “Защото вие сте скъпо купени. Затова прославете Бога в телата и душите си, които са Божии” (I Кор. 6:20)

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8k6d 

Разпространяване на статията:

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...

Видях мрежите, които врагът разстилаше над света, и рекох с въздишка: „Какво може да премине неуловимо през тези мрежи?“. Тогава чух глас, който ми рече: „Смирението“.

Св. Антоний Велики