Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

anastasios cnn greece2Предаването „Вяра и общество“ по БНТ-1 ще излъчи в съботното си издание интервю с Албанския архиепископ д-р Анастасий (Янулатос) по повод неговата книга Мисията на Църквата – по стъпките на Христос, която неотдавна беше издадена от „Двери“ (виж – тук). В интервю на водещия Горан Благоев архиереят, който нарича себе си „световен просяк“, разказва кое го е мотивирало да изостави любимата математика и да се посвети на духовното служение; защо като млад духовник заминава за Африка, за да разпространява православната вяра там; как е избран за глава на Православната църква в Албания и как успява да я въздигне от тежкото положение, в което тя се намира след режима на Енвер Ходжа, за да я направи една от най-живите съвременни църкви. Ще чуете също отговорите на архиеп. Анастасий на редица сложни и дискусионни теми и въпроси, каквито са: диалогът между различните християнски изповедания; какво се крие зад отсъствието на някои църкви от Всеправославния събор и как Църквата може да се справи с предизвикателствата на съвременния секуларен свят.

В предаването освен това са включени материали за 65-годишнината от възстановяването на патриаршеското достойнство на БПЦ, както и разказ за чудотворната икона на св. Георги в Гложенския манастир.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/ux643 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Когато човек се моли, той се държи към Бога като към приятел – разговаря, доверява се, изразява желания; и чрез това става едно със Самия наш Създател.

Св. Симеон Солунски
   

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.