Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)

20231119 112708Православните българи от Женева и този месец имаха Божието благословение да се съберат на неделно богослужение в своя град. На 19 ноември в Българската православна църковна община „Рождество Богородично“ беше отслужена св. Литургия от ставрофорен иконом Юлиян Ангелов, който пристигна за целта от гр. Берлин, Германия. Той с любов ни обгрижва и наставлява в православната вяра и духовния живот. След св. Литургия о. Юлиян произнесе прочувствена и много поучителна проповед. Той се спря на три евангелски откъса, като ни провокира да размишляваме над истинските ценности на живота. Поради сравнително редките ни срещи отецът сега проповядва върху следните притчи: за богаташа и бедния Лазар, за добрия самарянин и за безумия богаташ. Така той се постара не само да насочи вниманието ни към евангелските четива в неделите, когато не сме били заедно с него, но и, както винаги, ни насърчи да се задълбочим в нашето духовното израстване.

огжоагиооЦърковният ни хор, воден от опитната диригентка Станислава Нанкова, отново ни помогна да преживеем по-дълбоко тайнството на св. Евхаристия.

Следващото богослужение в нашата БПЦО ще е в навечерието на Рождество Христово. Очакваме о. Юлиян Ангелов с Божия помощ да отслужи св. Литургия на 16 декември, събота, в гр. Веве, а на 17 декември, неделя – в Женева. Ще се радваме тогава в Женева да служи също и Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/d8w63 

Разпространяване на статията: