Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (19 Votes)

44534На 15 октомври нашият духовен отец, ставрофорен иконом Юлиян Ангелов, отслужи св. Литургия за всички богомолци от Българската православна църковна община „Рождество Богородично“ в Женева. Това беше голяма духовна радост за всички нас, които живеем в този град и в близките села и градове на Швейцария и изповядваме православната християнска вяра. Ние от години нямаме свой постоянен свещеник и винаги с трепет очакваме о. Юлиан и с душевен възторг участваме в светата Литургия.

Църковният хор на БПЦО-Женева сърцато обогати и тази служба, като докосна сърцата на богомолците.

В своята проповед о. Юлиян говори за домостроителството, за Божия промисъл за нас, за цялата Божията църква, като ни разтълкува и притчата за сеяча от неделното евангелско четиво. Той с отеческа обич призова всички да се постараем Божието слово да намери добра почва у нас и да можем да го запазим колкото се може по-дълго.

20231015 112429Изключително сме благодарни на о. Юлиян, който всеки път намира време да откликне на личните нужди на миряните от църковната ни община, както и да им вдъхне сили и вяра, че с Божията помощ и с молитви могат да бъдат преодолени множеството предизвикателства в ежедневния ни живот.

Щастливи сме, че с Божията помощ и на тази служба се появиха нови българи, които милеят за църковен живот.

Радваме се и постоянно благодарим на Бога за Неговите благодеяния и милост към нас! „Едни – с колесници, други – с коне, а ние с името на Господа, нашия Бог, се хвалим“ (Пс. 19:8).

Следващата служба в Женева ще бъде на 19 ноември, а през м. декември ще бъдат отслужени служби във Веве и в Женева – съответно на 16 и 17 декември.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/d69u4 

Разпространяване на статията: