Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (27 Votes)

IMG 20230917 WA0012На 17 септември, празника на светите мъченици Софѝя, Вяра, Надежда и Любов, в храма ни в Женева се събрахме за св. Литургия членовете на българската православна църковна община „Рождество Богородично“. За да отслужи празничното богослужение, при нас дойде отдалече ставрофорен иконом Юлиян Ангелов. Това беше първото ни съвместно богослужение след летните месеци.

В богослужбата участие взеха десетки вярващи от Женева, Лозана и съседна Франция, както и скъпи гости от България, от гр. Гоце Делчев.

Някои изпитаха духовната радост отново да приемат светите Евхаристийни дарове – Тялото и Кръвта на нашия Господ Иисус Христос. Сред тях бяха много деца, които с видима радост и вълнение взеха св. Причастие.

22232Песнопенията бяха вдъхновено изпълнени от нашия църковен хор, воден от диригента Станислава Нанкова.

Църковното настоятелство и членовете на общината отправят най-сърдечни и топли благодарности към о. Юлиян, който не пести сили и пътува хиляди километри, за да отслужи св. Литургия в Женева и Веве, както и да откликне по всяко време на духовните нужди на всеки един от миряните в енорията.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dwhc8 

Разпространяване на статията: