Мобилно меню

4.8933333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.89 (75 Votes)

a43caba1818f949dНа 2 май руските войски за пореден път обстрелваха Одеса. Ракета е ударила жилищен дом, в който има жертви и ранени, между които и деца. В апартамента, където е паднала ракетата, са живеели петима души, а петнадесетгодишно момче е загинало.

В непосредствена близост до блока се намира Иверският мъжки манастир, който е пострадал от взривната вълна. Прозорците на храма са избити и покривът е повреден. Разрушени сгради и ранени монаси няма, съобщават местните медии. В този манастир редовно служи Одеският митрополит Агатангел. На 26 април той оглави литийното шествие в манастира с Иверската икона на Божията майка.

411xfillДнес в Севернодонецка епархия, в гр. Рубежное, беше разрушен и новостроящият се храм „Св. Матрона“, чийто храмов празник е бил днес. Разрушена е и сградата, ползвана за богослужение от местните християни до завършването на храма.

Това е вторият разрушен храм в Рубежное за последните дни. На 29 април беше срутен куполът на новостроящата се църква „Св. Георги“ и унищожена сграда в съседство, където също се е извършвало богослужение.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8rq96 

Разпространяване на статията: