Мобилно меню

4.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (12 Votes)

safeВселенският патриарх Вартоломей даде положителен тест за коронавирусна инфекция по време на редовните изследвания, които се провеждат в Патриаршеската резиденция във Фенер.

Патр. Вартоломей е ваксиниран, съобщиха от патриаршеския кабинет, а симптомите му към настоящия момент са леки. Общото му състояние е добро.

Поради възрастта си и скорошните проблеми със сърцето, които се проявиха по време на пътуването му до САЩ, той е хоспитализиран за по-задълбочени изследвания и лекарско наблюдение.

Патриархът благодари на всички, които са проявили интерес за неговото здраве и за пореден път отправя призив към всички да следват съветите на лекарите и специалистите, а тези, които все още не са се ваксинирали, да се ваксиринат заради себе си и общото благо.

Днес с него разговаряха по телефона турският президент Ердоган и гръцкият премиер Мицотакис. Те му пожелаха бързо възстановяване.

Рождественската св. Литургия в Патриаршеския храм „Св. Георги“ в Истанбул беше отслужена днес от Халкидонския митрополит Емануил.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8hdux 

Разпространяване на статията: