Мобилно меню

4.9333333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.93 (30 Votes)

TilianВ навечерието на празника Въведение Богородично църковната ни община „Рождество Богородично“ – за Женева и околните градове на Швейцария, се увеличи с три нови християнчета.

В тези трудни времена на карантинни ограничения обичният ни и усърден пастир ставрофорен иконом Юлиян Ангелов отново пристигна отдалече, за да обгрижи духовно православните българи и да внесе радост сред десетки богомолци от българската диаспора в Швейцария. Той отслужи св. Литургия на 20 ноември, събота, в град Веве, след което извърши св. Кръщение на малкия нов член на църковната ни община Тилиан.

На 21 ноември, неделя, имахме щастието да участваме в св. Литургия и в Женева, където с Божията помощ богослуженията вече са редовни. В храма се стекоха десетки богомолци от българската диаспора, някои от които идват от стотина километра отдалеченост. Водени от духовната си жажда, те изпитаха тихата радост отново да приемат св. евхаристийни Дарове – Тялото и Кръвта на нашия Господ Иисус Христос.

МиаДаниелВ Женева имахме щастието да споделим радостта на родителите и близките на Миа и Даниел, които също приеха светото тайнство Кръщение.

Песнопенията бяха умилно изпълнени от нашия църковен хор, воден от диригента Станислава Нанкова. Част от богомолците и повечето от децата пристъпиха към св. Чаша.

Освен последованията на св. Литургия о. Юлиян извърши и няколко други свещенодействия, а в края на богослужението той се обърна към богомолците със слово върху прочетеното св. литургийно евангелие и празника Въведение Богородично. Свещеникът подчерта, че възпитанието на децата в хриянските добродетели и тяхното практикуване е от голямо значение за самите деца, за семействата ни и за цялото ни общество.

До следващото богослужение, което с Божия помощ ще се отслужи на 18 декември, събота, от 10:30 ч. във Веве и на 19 декември, неделя, от 10 ч. в Женева.

В трепетно очакване на големия християнски празник Рождество Христово молим милостивия Бог да ни даде сили и занапред да можем да работим на Неговата нива!

Genève


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8h39p 

Разпространяване на статията: