Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

butusovС църковен орден „Св. Серафим Саровски“ – трета степен беше награден руският рок музикант Вячеслав Бутусов от известната през 90-те група „Наутилус Помпилиус“ (Nautilus Pompilius). В поздравлението си към него Московският и на цяла Русия патриарх Кирил отбелязва, че отличието му се дава „заради участието в различни обществени и благотворителни проекти“.

На 15 октомври Вячеслав Бутусов навърши шестдесет години и личният му празник е конкретният повод, за да бъде награден от РПЦ. В поздравлението на патр. Кирил към музиканта се казва още: „Вашето име е добре известно както в нашата страна, така и извън пределите ѝ. Вие засягате такива вечни теми като добро и зло, говорите за правдата и справедливостта, предлагате на слушателите да се замислят върху важните за всеки човек въпроси на битието. Специална признателност заслужава Вашето участие в различни обществени и благотворителни проекти, включително и реализираните под егидата на Руската православна църква“, отбелязва патриархът.

Вячеслав Бутусов е роден през 1961 г. Завършва архитектура, но изцяло се посвещава на рокмузиката. Основател и в продължение на петнадесет години вокалист на групата „Наутилиус Попмпилиус“. По-късно участва и в други музикални формации. През 1989 г. членовете на групата „Наутилус Помпилиус“ неочаквано са удостоени с Ленинската премия на комсомола. Ботусов не отива на връчването на наградата, а парите от нея дава за благотворителност. Музикантът се изявява и като художник. Част от творбите му също се продават с благотворителни цели.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/88uf9 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]