Мобилно меню

4.7777777777778 1 1 1 1 1 Rating 4.78 (54 Votes)

CapГръцкото правителство обсъжда възможността задължителната ваксинация срещу COVID-19 да обхване и други сектори освен медиците, заяви днес представителят на правителството Янис Икономос в сутрешното предаване на телевизия СКАЙ, цитиран от Ортодоксия.инфо.

На въпрос дали мярката ще обхване и Църквата, той отговори, че това също ще бъде обсъдено: „Църквата се отнася много сериозно към съществуващите предизвикателства и проблемите, които пандемията създаде на всички ни… Две неща са важни тук: едното е да бъдат ваксинирани клириците и служителите на църквата, които към настоящия момент в огромната си част са ваксинирани. За това определяща роля изигра архиепископът и Св. Синод. Второто е словото на Църквата и нейният принос за правилната оценка и възприемане на ситуацията, което е нещо много ценно и според мене тя се справя много отговорно“.

На свое заседание по-рано тази година Св. Синод на Гръцката църква в присъствието на министъра на здравеопазването В. Кикиля заяви в окръжно посание, че поставянето на ваксините трябва да бъде свободен избор на всеки човек.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/89ryr 

Разпространяване на статията: