Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (19 Votes)

9888На 12 септември, събота, по установената от няколко години традиция имахме щастието да участваме в св. Литургия, отслужена за нашата БПЦО „Св. Теодосий Търновски“ в Кьолн-Бон от ставроф. ик. Юлиян Ангелов. Той е председател на катедралния храм в гр. Берлин, но също и на православната ни църковна община, която дори и в тези трудни времена на карантинни ограничения той периодично посещава, за да обгрижва духовно православните българи в областта Северен Рейн-Вестфалия.

В гръцката църква „Рождество на св. Йоан Предтеча“ в гр. Брюл се стекоха десетки богомолци от българската диаспора от и около гр. Кьолн. Те изпитаха духовната радост отново да приемат св. евхаристийни Дарове – Тялото и Кръвта на нашия Господ Иисус Христос.

888С апостолско вдъхновение нашият обичан свещеник о. Юлиян пристигна в ранни зори от Берлин, за да зарадва членовете на църковната ни община с възможността да прославят Бога.

В този предиобед о. Юлиян извърши и няколко други свещенодействия. Сутринта отслужи св. тайнство Маслоосвещение за тежко болна жена, после извърши обща панихида за нашите покойници, а след това изповяда малки и големи свои духовни чеда. Накрая започна и св. Литургия, на която мнозина пристъпиха към св. Чаша. Песнопенията бяха вдъхновено изпълнени от българо-немски камерен хор „Мирта“ под ръководството на Стефан Драгнев и Радостина Михова.

След св. Литургия за първи път в нашата община имахме духовната радост да присъстваме и на св. тайнство Венчание на членове на нашата община.

Следващото богослужение на български език в гр. Брюл ще е едва на 31 октомври, а дотогава ще продължим да се черкуваме в другите православни църкви в градовете на нашия район. Същевременно продължаваме с нашите ежеседмични виртуални беседи, по време на които о. Юлиян ни изнася духовни уроци и дискутираме по всички духовни теми, които ни вълнуват.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/68w66 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]