Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)

akadimia agia petroupoliВ Санктпетербургската духовна академия е въведена карантина заради заболели от коронавирус студенти, съобщи официално учебното заведение:

„От 9 септември 2020 г. в Санктпетербургската духовна академия се въвежда карантинен режим. Това решение е взето поради заболяването на няколко студенти с коронавирусна инфекция. Към настоящия момент са взети проби за наличието на вируса от възпитаниците, влезли в непосредствен контакт със заболелите. 

Учащите се от Санкт Петербург и Ленинградска област, които имат изработени антитела и отрицателен резултат от теста, до края на карантината ще живеят на постоянните си адреси. Учебният процес в академията продължава в пълен обем в дистанционна форма. Богослужения за енориашите на академичните храмове ще има само в храма на „Дванадесетте апостоли“. Карантинният режим в духовната академия е въведен до 21 септември. В случай на благоприятен резултат карантинните мерки могат да бъдат отменени и по-рано“.

EpSkopinskyFeodorit 587x319В началото на септември дистанционна форма на обучение беше въведена и в Московската духовна академия заради заболяване на новия ректор Звенигородски еп. Теодорит от коронавирус. Всички преподаватели бяха тестувани за коронавирус. Това е второто поставяне под карантина на това висше учебно заведение – в началото на епидемията там се разболяха бившият ректор еп. Питирим и част от преподавателите и студентите (виж повече тук).

Към дистанционна форма на обучение премина и Оренбургската духовна семинария, която съобщи, че „поради повишена простудна заболеваемост на учениците, преподавателите и сътрудниците, както и заради подозрение за коронавирус при някои от учащите се, духовната семинария временно преминава към дистанционен режим на обучение“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/689p8 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]