Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (17 Votes)

viber image 2019 12 29 22 41 03С благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний в периода на Рождественските празници за сънародниците ни, живеещи в Северна Италия, бяха организирани богослужения и беседи в българския храм в Милано. Празничните служби бяха извършени от свещеник Стефан Паликаров и доц. д-р дякон Иван Иванов.

На 29 декември, първата неделя след Рождество, дяконът изнесе лекция на тема „Слава на Бога във висините и между човеците благоволение“ в присъствието на български студенти, учещи в Милано, и българската църковна община. Лекцията е част от цикъл лекции, посветени на големите Господски и Богородични празници, които доц. Иванов изнася за православните християни – мигранти на територията Италия.

viber image 2019 12 29 22 41 11Подобни лекции за различни празници от църковната година той изнася сред българските, гръцките, румънските, руските и украинските вярващи с благословението на съответните епархийски представители в Италия. Доц. Иванов благодари на митр. Антоний за дадената му възможност да благовести сред православните, живеещи далече от родината си.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uhc34 

Разпространяване на статията: