Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (17 Votes)

p35 smallБългарската православна енория в Хамбург „Св. Кирил и Методий“ получи специален подарък от Българското библейско дружество – 120 бр. Нов Завет и Псалтир (Синодално издание от 1982 г.) с твърди корици и позлата, както и 10 бр. Библия (Синодално издание от 1982 г.). Дарението е направено във връзка със сдобиването на църковната община с нов храм, което стана в началото на настоящата година.

По утвърдена вече практика приемащите кръщение в задграничната енория получават подарък Нови Завет и (или) друга подходяща духовна литература. По този начин нововъведените в християнството биват насърчавани да задълбочават знанията си в православната вяра. Така освен чрез редовно посещаване на Божия дом, участие в Литургията и тайнствата, чрез добродетелите християните да се утвърждават в църковния живот и чрез знания за основите на вероизповеданието ни. Българските свещеници зад граница се стремят след Литургия редовно да се провеждат занимания по вероучение, да се водят лични духовни разговори, да се поощрява стремежът на богомолците да обогатяват религиозната си култура. Това изисква наличие в храма и у вярващите на главните книги на нашата вяра, както и различни богословски съчинения.

Библейското дружество има желание да посрещне нуждата от разпространение и достъпност на Свещ. Писание във всички църковни общини в Европа. Дружеството има готовността да изпраща Библии до всяка точка на континента.

Желаещите могат да се обръщат за повече информация към: Стефан Борисов, търговски представител:  borisov@biblesociety.bg или на следните телефонни номера: +359 887 66 73 38 и +359 2 832 30 72.

Офисът и книжарницата се намират в София на ул. „Антим I“ № 51.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u4cyy 

Разпространяване на статията: