Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (21 Votes)

agiooros1Преди дни „Дружеството за приятелство между Русия и Гърция“ разпространи информация, че има рязък спад на руските поклонници в Гърция и че всеки ден имало десетки анулирани резервации за Света гора, Метеора и др. Средно годишно Гърция, включително и Света гора, посещават 800 хиляди руски туристи, като се е очаквало техният брой да достигне до 1 милион. 60% от поклонниците на Света гора са руснаци, според „Ростуризм“ и Гръцкото външно министерство. Гръцките медии разпространиха новината със заглавие „Катастрофа за религиозния туризъм след конфликта Фенер-Москва“ и др.

Гръцкият информационен портал Orthodoxia.info е отправил запитване за анулираните резервации в най-голямата гръцка фирма, специализирана в поклонническия туризъм между Гърция и Русия, откъдето са съобщили, че „след събитията има само две отменени резервации и нито една друга“.

Аргументът за сериозни финансови загуби на Гърция вследствие на украинската църковна криза е един от най-често използваните в полемиката на Москва. Миналата седмица бившият кмет на Москва Ю. Лужков, който е от създателите на „Фондацията за възстановяване на руските светини на Атон“, заяви, че фондът има сключени договори за различни дейности с 13 манастира и сега все още не се знае как ще се развият те.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uuaxx 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.