Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (27 Votes)

298108.pГрузинският патриарх Илия II нарече “голяма грeшка” решението на Конституционния съд на Грузия за легализация на употребата на марихуана, съобщава Pravoslavie.ru.

На 30 юли Конституционният съд на Грузия премахна административното наказание за употреба на марихуана – глоба в размер на 500 лари (малко повече от 200 долара). След като разгледа иска на ултралибералната партия “Гирчи”, съдът определи, че пушенето на марихуана се отнася до свободното развитие на личността и държавата не може да ограничава това право. През ноември миналата година Конституционният съд също отмени углавното наказание за пушенето на марихуана.

“В последните дни грузинската общественост се намира в много тревожно състояние, което е свързано с разрешението на властта да се взимат наркотици, марихуана. Това е голяма грешка. Ние трябва да помним, че употребата на наркотици не се ограничава само на едно ниво. С течение на времето човешката природа иска все по-тежки наркотици и поемайки по пътя на наркоманията не може да се спре. Не забравяйте, че позволението да се употребяват наркотици е проява на враждебност по отношение на грузинската нация”, е заявил Илия II.

“Не трябва да се забравя, че легализацията на наркотиците след време ще доведе до разрешаването на търговията и производството на наркотици. Ще стигнем дотам, че от съседните страни ще започнат да идват изпаднали младежи и Грузия ще стане център за използване и покупко-продажба на наркотици”, предупреждава Грузинският патриарх.

Конституционният съд в Грузия легализира употребата на марихуана, но незаконното набавяне и притежаване се преследва от закона. За притежаването на до 5 гр. суха и до 10 гр. сурова марихуана се предвижда глоба от 500 лари. Когато става въпрос за марихуана в големи количества, се повдига углавно дело.

Разпространението на наркотици, в това число и марихуана, в Грузия е едно от най-тежките престъпления и се наказва със затвор.      


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u9p44 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.