Мобилно меню

4.3333333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.33 (6 Votes)
papa.jpgПапа Бенедикт ХVІ се срещна в САЩ с хора, които са пострадали от блудствени действия на свещеници-педофили, предаде ББС в петък. Преди 6 години в американската католическа църква се разрази голям скандал, при който мнозина свещеници бяха разобличени за педофилия.

Първият, за когото стана публично известно, беше от Бостън, след което излязоха няколко хиляди подобни случая в САЩ.

Според приближени до главата на Католическата църква по време на срещата си във Вашингтон с жертвите той изслушал разказите им и казал, че ще се моли за тях.

Срещата се провела в параклиса на посолството на Ватикана и продължила 25 минути. Един от събеседниците на папата отбелязал, че вътре в Католическата църква расте тумор. Друг казал, че срещата е възродила надеждите. Пред папата жена не можа да пророни и дума, само се разплака.

“Никакви мои думи не могат да опишат болката и мъката, причинени от развратните действия към деца”, каза папа Банедикт ХVІ по време на службата, която отслужи на стадиона във Вашингтон пред близо 46 хиляди души.

След месата папа Бенедикт се отправи към културния център, носещ името на предишния папа Йоан Павел ІІ, където се срещна с ръководителите на други религиозни учреждения. Тази среща обаче беше придружена от немалко разногласия.

Индуистите се отказаха от участие, защото представителите на специалните служби не им разрешиха да носят със себе си ритуалните кинжали – необходим атрибут към традиционните дрехи на свещенослужителите.

Една от мюсюлманските общности във Вашингтон обяви, че няма намерение да се среща с папата, защото, по мнението й, той нееднократно е демонстрирал нетърпимостта си към исляма.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33p48 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]