Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
1_15.jpgСветовноизвестната френска актриса Бриджит Бардо, която често през последните години се движи по ръба на закона заради кампанията си в защита на животните и непримиримата си гражданска позиция по редица наболели проблеми, през юни е призована във френско съдилище,  където да отговаря по обвинения в расизъм и подклаждане на религиозна омраза. Бардо е заплашена от два месеца затвор и глоба от 15 000 евро заради острата си критика на ислямския обичай за ритуално жертвоприношение на празника Курбан Байрам. На този ден мюсюлманите по цял свят колят десетки хиляди овни по специален ритуал и със специални молитви. През 2006 г. актрисата направи писмено заявление до Никола Саркози (тогава министър на външните работи на Франция) с молба за забрана на това „варварство”.  В своето открито писмо между другото тя казва: „Омръзна ми от своеволията на това население (мюсюлманите), което ни обкръжава, което ни унищожава, което унищожава страната ни и ни налага своите обичаи...” Това заявление на Бриджит Бардо веднага послужи като повод на Лигата за защита правата на човека и Движението против расизма и за дружба между народите да повдигнат обвинения срещу нея.

Подобни обвинения са се превърнали в част от ежедневието на някогашната филмова звезда, която през последните години е била обект на различни санкции заради своите расистки изказвания и нападки по адрес на чужденците и най-вече на мюсюлманите и хомосексуалистите във Франция.

Само да припомним, че през 2004 г. тя беше осъдена да плати 5000 евро глоба за това, че в своята книга „Вик в тишината” излезе с открити изобличения срещу хомосексуалистите и „опасната ислямизация на обществото”.

The New Zealand Herald


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33p4k 

Разпространяване на статията: