Мобилно меню

3 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Генералният секретар на ССЦ пастор Самюел Коби заяви на пресконференция в Москва, че преподаването на религия в училищата е изключително важно и посочи Румъния като пример за добра организация в тази насока, предава РИА “Новости”.
  "В Румъния във всички държавни училища се преподава религия” съобщи представителят на Румънската православна Църква архиепископ Нифонт Търговищски, влизащ в състава на делегацията на ССЦ. По неговите думи преподаването на религия в румънските училища е започнало преди 14 години “с цел да се помогне на човешката личност да сформира християнско отношение към ценностите”. “Ние имаме добри учебници, съставени от психолози, педагози, религиоведи. Учителите се назначават от Министерство на образованието, но получават благословение от представителите на Църквата” - отбелязва архиепископът. Той е убеден, че “всички училища са длъжни да осигурят възможност за преподаването на религия за различните религиозни групи”. Архиепископ Нифонт изясни, че “Православната Църква в Румъния е Църквата на мнозинството румънци, но и малцинствата имат право да обучават децата на своите религии”.

Източник: РИА «Новости»/ Седмица.RU

 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3k4k6 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]