Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (21 Votes)

IMG 5328В навечерието на Великия пост българите от БПЦО „Св. Теодосий Търновски“ от околността на Кьолн и Бон почетоха паметта на починалите си близки и приятели и се помолиха за опрощение на техните грехове с обща молитва. На св. Литургия, отслужена от отец Юлиан Ангелов от българския храм „Св. княз Борис“ в Берлин, присъстваха много християни от Кьолн, Бон и околностите.

В проповедта си отец Юлиан Ангелов трогна дълбоко сърцата на присъстващите. Той говори за необходимостта от покаяние, за смисъла на поста, за важността на заупокойната  молитва, която Църквата и всеки от нас лично принася за починалите си близки.

След богослужението енориашите се събраха на общата трапеза, на която споделиха радостта от срещата с Бога и с ближния.

За Българската православна църковна община „Св. Теодосий Търновски“ всяко богослужение е празник, защото всички енориаши участват в организирането му и защото о. Юлиян Ангелов пристига от Берлин, за да могат заедно с него да отправят молитви към Бога.

Следващата Литургия на общината ще бъде отслужена на 3 март. След това ще бъде отбелязан Националният празник на България с тържествен концерт със специалното участие на софийския камерен хор „Проф. Георги Робев“ с диригент Нели Трошева и на гайдаря Росен Поборников.

IMG 5328IMG 5328


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uar98 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.