Мобилно меню

4.4285714285714 1 1 1 1 1 Rating 4.43 (7 Votes)

НектарийМосковският и на цяла Русия патриарх Кирил призова представителите на духовенството да се въздържат от използване на скъпи автомобили, дори когато са им подарени.

Патриарх Кирил заяви, че РПЦ дава повод за критика "заради своите глупости". "Дори някой да подари скъп автомобил, не е нужно да пътуваме с него, не е нужно изобщо да ползваме скъпи коли". Днес нивото на автомобилната промишленост е достатъчно добро, така че дори автомобилите от среден клас са достатъчно комфортни и безопасни, счита той. Когато храмовете притежават "цели кортежи от луксозни лимузини, това, разбира се, ще предизвика реакция у хората". Според него йерарсите нямат право да "внасят съблазни" и този негов призив не се отнасял само за автомобилите.

През май т. г. силно отрицателен обществен отзвук предизвика случаят с Ливенския и Малоархангелски епископ Нектарий от Орловска епархия, който ползвал автомобил Land Cruiser V8 на стойност 6 милиона рубли. Той предизвика силни негативни реакции с обяснението си, че Христос  също би приел такива скъпи подаръци и че колата със специалните номера му била нужна, "за да ходи на тържествени мероприятия и да не я спират полицаите".

 

 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wchkp 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.