Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (11 Votes)

SAM 0031С благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Симеон неговият викарий, Константийският епископ Антоний, от 6 до 8 октомври беше на посещение в Българската църковна община "Св. Иван Рилски" в Лондон. Повод за визитата на архиерея беше обновлението на енорийския параклис, който тази година беше изцяло ремонтиран и двойно разширен. Ремонтът се извърши благодарение на благоразположението на г-н Константин Димитров, посланик на Р. България във Великобритания, финансовата помощ на Дирекция „Верозповедания“ към МС и дарения от българската общност в Лондон.

На 7 октомври (неделя) епископ Антоний оглави светата Литургия в съслужение с енорийския свещеник иконом Симеон Илиев. На богослужението присъстваха г-н Велев, заместник-посланик на Р. България в Лондон, г-н Малин Месалски, консул при посолството, деца и преподаватели от българското училище. Литургията беше огласена от песнопенията на възпитаниците на Пловдивската духовна семинария "Св. Кирил и Методий" Милен Лукаев, Спас Казаков и богослова Мирослав Марков под ръководството на презвитера Лоте Илиева.

След богослужението епископ Антоний отслужи благодарствен молебен и водосвет за здравето и благоденствието на всички дарители, благоукрасители, църковни настоятели и членове на църковната ни община в английската столица. В словото си епископът благодари на отец Симеон и неговата презвитера Лоте за дългогодишните неуморни трудове и грижи за съхраняването на вярата и родната памет на нашите сънародници. Той благопожела задочно на г-н Константин Димитров, посланик на Р. България, крепко здраве и удовлетворения от постигнати успехи в изпълнението на високоотговорната му дипломатическа мисия за издигането на авторитета на нашата Родина пред Британското кралство и голямото европейско семейство на обединена Европа.

След това епископ Антоний се срещна с българската общност.

Св. Литургия:

SAM 001844

SAM 0021

Водосвет:

SAM 0033

Епископ Антоний със свои съученици от семинарията и Богословския факултет и техните семейства, живеещи в Лондон:

SAM 0038

Разширеният и ремонтиран параклис на българската църковна община в Лондон:

SAM 0008


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3upx4 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]