Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (18 Votes)
Jxie8bKOBIwХора, изповядващи православието и известни в различни области на живота, ще станат проповедници на вярата в три славянски страни – Русия, Украйна и Белорусия, съобщиха организаторите на акцията. Лицата на Том Ханкс, който е православен и посещава Гръцката православна църква в Щатите, на боксьора Николай Валуев, руски телевизионни водещи, певци и актьори ще се появят на плакати заедно с мнения за позитивното влияние на православието върху живота на хората.

Акцията носи името “Ние - православните”, организирана е от ставрополското младежко движение "Соборяне" и се провежда с подкрепата на Синодалния отдел за връзките между Църквата и обществото на Руската православна църква.

"Целта е да покажем на младежта, кой е верният път за развитие чрез вярата. Акцията ни е насочена към нецърковните млади хора, за които примерът на известни личности е много важен", твърдят организаторите. В разлепването на плакатите могат да участват всички желаещи. Те могат да бъдат разпечатвани и в домашни условия, за което организаторите дават специални инструкции. Засега са готови 19 плаката на популярни личности, но техният брой непрекъснато се увеличава. Акцията ще се проведе на 14 и 15 октомври, когато Руската църква отбелязва Покров Богородичен. 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3wqkp 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]