Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (10 Votes)

zx450Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че процесът срещу трите момичета от пънк-групата Pussy Riot няма политически подтекст, а участничките в акцията се опитали да й придадат друг характер, само за да скрият същността й - оскверняване на храма.

Думите му бяха излъчени по притежавания от "Газпром" телевизионен канал НТВ в документален филм, посветен на днешния 60-годишен юбилей на държавния глава.

Разсъждавайки за процеса Pussy Riot, президентът каза, че е съгласен с експертизата, според която ругатните по негов адрес са били добавени във видеозаписа по-късно и не са произнасяни в московския храм "Христос Спасител".

Путин казва, че първоначално разчитал историята да приключи бързо, но и няма възражения срещу присъдата. Според мнението му момичетата са застрашили нравственото здраве на обществото, поради което и са били наказани. "Защото не бива да се подкопават основите на морала, да се руши страната. Какво ще ни остане тогава?", попита политикът. "Правилно е, че са ги арестували и правилно постъпиха, че съдът взе това решение."

В същия филм президентът изказа увереност, че го подкрепя по-голямата част от населението в страната. "Преобладаващото мнозинство подкрепя Путин. И това дава основание да се занимавам с тази държавна дейност, която вършех и досега."


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3whyc 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]