Мобилно меню

4.4285714285714 1 1 1 1 1 Rating 4.43 (7 Votes)

didactaСъдът в Щутгарт не разреши на семейство баптисти да отпишат децата си от училище и да ги обучават в домашни условия по религиозни съображения. Съдът е постановил: религиозните мотиви не могат да станат причина за освобождаването на децата от задължителното образование. Родителите не трябва да обучават децата си вкъщи, "за да се избегне формирането на религиозно и идеологически мотивирани "паралелни общества" и като противодействие на интеграцията на малцинствата", пише kath.net, цитиран от Седмица.ru.

Съдът е отклонил възражението на родителите, че образованието на децата в държавните училища не гарантира възпиване на младежта в дух на почит към Бога и любов към ближния. Ако баптистите искат да дадат на децата си християнско възпитание, те могат да ги запишат в признато от държавата християнско училище.

Родителите също така се възмущавали, че вследствие на обучението в училището децата са загубили възпитаваните в семейството през детството им християски ценности и сексуална етика.

В случай на неизпълнение на решението на съда семейството трябва да заплати глоба в размер на 300 евро за всяко едно от трите деца, които няма да посещават училищните занятия.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3au3x 

Разпространяване на статията: