Мобилно меню

4.2 1 1 1 1 1 Rating 4.20 (25 Votes)
митрополит НиколайСпоред източници от Св. Синод на БПЦ, вчера Пловдивският митрополит Николай е пристигнал в синодната палата в София, за да поиска обяснение от митрополитите за „бележката”, която му е направена в края на Църковно-народния събор, който приключи миналата седмица.

На заседанието на Св. Синод, председателствано от Негово Светейшество Българския патриарх Максим, най-младият митрополит е изразил бурно несъгласието си с направената му забележка, отправяйки упреци към конкретни митрополити. Последователно в знак на протест срещу  прекаленото търпение на патриарха към арогантното му поведение митрополити са започнали да напускат заседанието. Заради силните емоции, разразили се на заседанието, патриарх Максим е бил принуден да го закрие преди да бъдат разгледани всички въпроси, включени в дневния ред. След като е казал мнението си за решението на Църковно-народния събор, митрополит Николай веднага напуснал заседателната зала и се отправил за Пловдив.

"Такова чудо Св. Синод не помни!" - потресен заявил възрастен митрополит. А друг добавил: "Какво ли още има да видим?!"

Това е била първата среща на Пловдивския архиерей със събратята му, след като той напусна демонстративно събора ден преди края му. Той не се яви и на редовните заседания на Св. Синод, които започнаха този понеделник. Вероятно по тази причина архиереят е научил за „бележката” към него от медиите, както пише в днешното си отворено писмо (тук).

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3k83y 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]