Мобилно меню

4.953216374269 1 1 1 1 1 Rating 4.95 (171 Votes)

98BD2F3B808529D96959B965FFF193A9От Софийска митрополия са призовали всички свещенослужители на епархията тази неделя, 3 декември, да отслужат в енорийските храмове молебен за здравето на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. Дадени са указания и в св. Литургия да се добавят следните молитви:

За Божия раб Светейшия наш отец Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, за да му се прости всяко волно и неволно прегрешение и да бъде Бог милостив към него, на Господа да се помолим!

За да го вдигне скоро от болничния одър със словото на Своята сила, както някога сина на стотника, дъщерята на хананейката и тъщата на Петър, които милостиво изцери, на Господа да се помолим!

За да го вдигне бързо от болничния одър и да го направи отново здрав, както някога вдигна парализирания чрез словото на Своята божествена благодат, на Господа да се помолим!

За да не пренебрегне усърдните молитви на Своя раб, но милостиво да го чуе и помилва, и да му даде здраве, на Господа да се помолим!

За да го посети със Своя Свети Дух и заради славата на Своето име да изцери всеки недъг и всяка болест, които са се загнездили в него, на Господа да се помолим!

За да чуе милостиво, както при хананейката, молитвения глас на нас, недостойните Свои раби, които викаме към Него и както изцери нейната дъщеря, така да изцери и помилва болния Свой раб Неофит, патриарх Български, на Господа да се помолим!

Защити, спаси, помилвай и запази ни, Боже, с Твоята благодат!

Като поменем заедно с всички светии пресветата, пречиста и преблагословена, славна наша Владичица Богородица и приснодева Мария, нека сами себе си и един другиго, и целия си живот на Христос Бог да предадем!

През изминалата седмица бяха отслужени литургии и молебени за здравето на Негово Светейшество в храмове в цялата страна. В църквата „Св. Марина“ в двора на Софийска митрополия беше извършен и маслосвет за здравето на патриарх Неофит.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/d88k6 

Разпространяване на статията: