Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)

viber image 2023 12 02 20 36 47 200В седмиците около Въведение Богородично в по-големите градове на Софийска епархия се проведоха детски концерти, посветени на Деня на християнското семейство и православната младеж.

Със специално подготвено тържество празникът беше отбелязан и в гр. Радомир на 16 ноември, на което присъства и Белоградчишки епископ Поликарп. По-късно, на 26 ноември, се състоя втори концерт в Радомир – на учениците от групата по Религия-Православие от Центъра за подкрепа на личностно развитие – Общински детски комплекс (ОДК). Въпреки обилния сняг, децата, техните родители и гости се събраха в репетиционната зала на центъра, за да почетат празника. На честването присъства и директорът на ЦПРЛ-ОДК Тони Кирилов. Празничната програма беше подготвена от учителката по Религия Лидия Блажкова.

viber image 2023 12 02 20 36 45 682Заради студа и снега през деня в града нямаше ток и вода, но малко преди началото на тържеството обстановката се нормализира и учениците успяха да покажат какво са научили в заниманията по Религия и да зарадват своите родители за празника на християнското семейство.

Накрая г-н Кирилов подари на участниците в концерта Евангелие, преразказано за деца. Книгите бяха осигурени от Софийска митрополия.

Г-жа Блажкова и нейните ученици бяха подготвили изложба с изработените от децата образователни картички за Въведение Богородично, предоставени от Центъра за образователни инициативи „Двери“, както и с оцветени икони.

Тържеството завърши с постна почерпка за децата и гостите.

viber image 2023 12 02 20 36 51 746


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/d88wk 

Разпространяване на статията: