Мобилно меню

4.9111111111111 1 1 1 1 1 Rating 4.91 (45 Votes)

6765В навечерието на новата учебна година Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний отправи поздрав към учениците, които на 15 септември ще прекрачат училищния праг. Владиката им напомня да използват времето в училище за събиране на знания. „Това, което пропуснете днес, много трудно може да наваксате… Учете с любов към Бога, към своите преподаватели, към своите родители“.

Митр. Антоний съветва учениците да учат не заради оценките, а за да бъдат подготвени за света, който ги очаква и в който да бъдат полезни със своите знания, за да бъдат достойни граждани на нашето общество. „Така ще почувствате удовлетворение от своите успехи за радост на вашите родители и учители“, казва в обръщението си митрополитът.

Владиката призовава учениците да се придържат към вярата, тъй като „… вярата е онази твърда непоколебима основа, която ни води към добруване и която ни помага в преодоляването на злото, за да бъдем Христови ученици“.

В края на обръщението си митр. Антоний пожела: „Доброплодни успехи на всички вас и бъдете здрави и устремени с вяра и упование в Бога! На добър час!“.

Цялото обръщение на архиерея – тук.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dwd4q 

Разпространяване на статията: