Мобилно меню

4.746835443038 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (79 Votes)

ПатриархНегово Светейшество Българският патриарх Неофит изпрати поздравление до Чарлз III по повод коронацията му за крал и държавен глава на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Патр. Неофит пожела на новия крал „крепко здраве, сили и ползотворни успехи в следване пътя на приемствеността за служение на Бога и народа“. Сред пожеланията към Чарлз III са и за спазване на традициите, които неговата майка кралица Елизабет II е положила и изградила.

Негово Светейшество изразява надежда, че служението на новия крал ще „бъде изпълнено с думите на славния цар и пророк Давид „царят се уповава на Господа и по благостта на Всевишния няма да се поклати“ (Пс. 20:8), защото „милост и истина опазват царя, и с милост поддържа той престола си“ (Прит. Сол. 20:28)“.

Патр. Неофит се надява, че и при управлението на Чарлз III ще продължат да растат и укрепват връзките на взаимно уважение и разбирателство между Българската православна църква, нашата Родина България и Обединеното Кралство Великобритания“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dxuar 

Разпространяване на статията: