Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)

IMG 2775На 19 април се проведе среща на националната комисия на ученическото състезание „Бог е любов“. Членовете ѝ имат за задача да излъчат лауреатите на националния кръг на ученическия конкурс на МОН. В надпреварата участват всички творби, заели първо място в регионалния кръг на състезанието. Тази година двадесет области изпратиха ученически произведения за участие във финалния етап.

Конкурсните творби и произведения са разделени в следните направления: проза (разказ или есе); поезия; рисунка и приложни изкуства.

IMG 2750

Националната комисия с председател доц. д-р Павел Павлов,  зам.-декан на Богословския факултет на СУ, разгледа и оцени детските рисунки и приложните творби, отличени на регионалния кръг на състезанието. Предстои да бъдат класирани литературните съчинения и поезията.

В състава на Националната комисия тази година влизат: д-р Росица Георгиева, началник на РУО – Русе, ст. експерт Ваня Станчева от РУО – София-град, държавен експерт д-р Жасмина Донкова от Дирекция „Вероизповедания“ на МС, гл. ас. д-р Полина Спирова и гл. ас д-р Татяна Иванова от Богословския факултет на СУ, Нонка Цанева, старши учител по БЕЛ в 150-о ОУ, София, Ангел Младенов от Софийска митрополия и художникът Милен Бонев.

Организацията на конкурса „Бог е любов“ се координира от Ваня Найденова, гл. експерт по Религия в МОН.

IMG 2765 2Това е двадесет и първото издание на състезанието, в което участват ученици от 1. до 12. клас. Свои произведения изпращат както деца, които посещават занимания по Религия, така и възпитаници на школи по рисуване, по творческо писане, младежи с интереси в религията или от вярващи семейства. В средата на май ще бъдат оповестени имената на лауреатите, които ще участват в тържественото награждаване през юни във Видин, където домакин ще е Видинска митрополия.

Конкурсът „Бог е любов“ се организира от МОН със съдействието на Регионалните управления на образованието по места. Церемонията по награждаването се провежда в различни епархии на страната, като настаняването на участниците се поема от митрополията-домакин. Средствата за наградите на победителите се осигуряват от МОН. Гимназистите, класирани на първо място, получават и едногодишна стипендия.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dxa8d 

Разпространяване на статията: