Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (45 Votes)

SDS 1655Ученици от Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ взеха участие в благотворителен концерт, който се състоя на 29-ти март в Голяма зала на Военния клуб в София, съобщава сайтът на духовното училище. Проявата се организира от певеца Васко Василев-Базилио по повод неговия творчески юбилей – четиридесет години на сцената. Концертът беше под надслов „С благодатната сила на песента“.

SDS 1633Целият приход от концерта ще бъде дарен на Врачанска митрополия за възстановяването на семинарския храм „Св. Климент Охридски“ при гара Черепиш. В благородното мероприятие участва и част от хора на Софийската духовна семинария под диригентството на архим. Мелетий. Семинаристите изпълниха няколко песнопения и събраха овациите на публиката. В залата присъства и Браницки епископ Пахомий, ректор на Софийската семинария.

Организаторът на проявата – Васко Василев, неслучайно посвещава юбилейния си концерт на благотворителната кауза за довършване на ремонта на черепишкия семинарски храм. Музикалният изпълнител е завършил богословие, а в момента е докторант по богословие.

Инициативата за възстановяването на храма в семинарията на гара Черепиш стартира точно преди една година (тук). Инициатори са бивши семинаристи от последните випуски на духовното училище във Врачанския балкан. Повече за инициативата – тук.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/darcq 

Разпространяване на статията: