Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (27 Votes)

SDS 6067В навечерието на Рождественските празници столичният храм „Рождество Христово“ организира поредица прояви, които ще ни потопят в неповторимата атмосфера на тези дни.

108

На 17 декември от 18 ч. в енорийския център на храма ще се състои прожекция на филма „Къде си, Адаме?“ – документален филм за монашеското ежедневие в манастира „Дохиар“ на Света гора. Централната фигура във филма е старецът на манастира, игумен Григорий, чийто дългогодишен опит на духовен възпитател го възнаграждава с дълбоко разбиране на човешката душа и нейното желание да се върне към състоянието, присъщо на човешката природа на Адам отпреди грехопадението.

На Игнажден, 20 декември, от 11 ч. след богослужението децата от столичната детска градина „Елхица“ ще поздравят присъстващите със своя програма, подготвена специално за празника.

210 nНа 20 декември вечерта от 18:30 ч. в храма ще се състои концерт „Рождественски песнопения“ с участието на хор „Агия“ с ръководител Никола Антонов и хора на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“. Хор „Агия“ е създаден от участници в музикалната школа по източноцърковно пеене към храма и неотдавна имаше своята първа международна изява и признание на сцената на „Мегаро Мусикис“ в Солун.

На 24 декември, в навечерието на храмовия празник, ще бъде отслужена архиерейска св. Литургия от Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dk9c6 

Разпространяване на статията: