Мобилно меню

1.2533333333333 1 1 1 1 1 Rating 1.25 (75 Votes)

ojs6Външният отдел на Московска патриаршия съобщи, че на 7 декември Волоколамски митр. Антоний „продължи своята работна визита в България, посещавайки Шипченския манастир и Казанлък“.

В Шипченския манастир той се е срещнал с игумена архимандрит Панкратий (Бузов), който му е разказал за „историята на манастира“. Руският митрополит е посетил и руското гробище до манастира и е отслужил заупокойна служба „за руските войници и българските опълченци“ в храм-паметника „Рождество Христово“.

В същия ден митр. Антоний посетил Казанлък, по-специално манастира „Въведение Богородично“. От Московска патриаршия съобщават, че той е бил придружаван от прот. Игор Якимчук, изпълняващ длъжността заместник-председател на Отдела за външноцърковни връзки (ОВЦВ), архим. Васиан (Змеев), председател на подворието на РПЦ в София, и свещ. Александър Ершов, помощник на председателя на ОВЦВ.

Работната визита на „външния министър“ на Московска патриаршия продължава и в други български градове, като програмата му не е обявена предварително.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dk9cp 

Разпространяване на статията: